אחרי ששמעת על בולט ג'ורנל, ראית דוגמאות והחלטת לנסות לעבוד עם השיטה / יומן הזה, עולה השאלה: איך מתכוננים ומה צריך כדי להתחיל.
אז בואו ננשום עמוק, ונזכור שהשיטה חשובה יותר מהכלים. הרבה דוגמאות ומדריכים ברשת הם הרחבה, העשרה אישית, כלי לביטוי ויצירה (או קידום מכירות של אנשי מקצוע בתחום עיצוב, מלאכת יד וכיו"ב). אבל הליבה של שיטת בולט ג'ורנל מאוד פשוטה ויש רק שני פריטי ציוד שבאמת הכרחיים לבולט ג'ורנל והם מחברת ועט. כל השאר זה בונוס.

בפוסט הזה אפרט קצת על שיקולים ואפשרויות למחברות ועטים, אוסיף המלצות לעוד כמה פריטים שימושיים, ובסוף יש גם מבצע בשיתוף עם יולטה.
מחברת
המחברת יכולה להיות כל מחברת, וחשוב לבחור אחת שנוחה לך. זאת יכולה להיות מחברת משבצות, שורות, או חלקה (ה"בולט" בבולט ג'ורנל אלו הנקודות לסימון רשומות ביומן, לא גריד הנקודות של המחברת). כדאי לשים לב גם למאפייני הכריכה (רכה, כריכת ספר, אולי ספירלה), לעובי וצבע הדפים, איכות הנייר שמשפיעה על היספגות הדיו והפחתת "מריחות", גודל המחברת (הגודל הפופולרי הוא A5), וגם עיצוב העטיפה.
המחברת הראשונה שלי היתה מחברת משבצות ספירלה עם כריכה קשה. לא ידעתי האם אתמיד בשיטה, ואיך זה יעבוד בשבילי. חשבתי שבמקרה וזה לא ילך, אתלוש דפים ואשתמש במחברת למשהו אחר. אחרי שנה שלמה עם בולט ג'ורנל, עברתי למחברות יותר איכותיות ועם כריכה קשה.
כשמאלית הסתדרתי עם הספירלה, אבל לימנים וימניות שכותבים בעברית, זה פחות נוח. לימנים וימניות שכותבים בעברית גם חשובה יותר איכות הדפים וההיספגות המהירה של הדיו, כי אתם עוברים עם היד על מה שהרגע כתבתם.
אני אוהבת את המחברות של לויכטורם1917 Leuchtturm1917, מבחינת איכות הדפים והכריכה, כמות הדפים, והאפשרות לערוך התאמות לעברית. אפשר גם להתחיל עם מחברת פשוטה יחסית ולא יקרה, כדי להתנסות בשיטה, ובהמשך לעבור למחברות יותר איכותיות או מיוחדות (שלפעמים הן גם יותר יקרות).
עט
עט ולא עיפרון הוא מרכיב מהותי בשיטת בולט ג'ורנל. המטרה היא לכתוב דברים, ואם צריך להעביר ולתכנן מחדש, אבל לא למחוק דברים שלא קרו או לא הצליחו. זה גם כלי לא רע להתמודדות עם פרפקציוניזם. כדאי לבחור עט בצבע בסיסי ונוח לקריאה, כמו שחור או כחול, לבדוק שהוא לא נמרח ולא עובר לצד השני. מניסיוני, ככל שהעט יותר דק הוא פחות נמרח. אני כותבת בעטים בעובי 0.1, שהם מאוד דקים ולא נמרחים.
שישה פריטים נוספים שמשדרגים משמעותית את העבודה עם היומן:
- סרגל: לציור קוים ישרים (אם זה חשוב לך), וגם למדידת יחסי גודל ותכנון פריסות שונות ביומן.
- דפי משבצות A4: לתכנון פריסות וחלוקת דפים כפולים.
- עטים וטושים: בין אם זה כדי לסמן נושאים ותחומים, הדגשה של אזורים בדף, או בשביל העיטור והגיוון. זה יכול להיות גם עפרונות, מדגישים, או צבעי מים (אבל שימו לב שזה עובד פחות טוב עם דפים דקים).
- וואשי טייפ: סלילי נייר דבק צבעוניים, המקוריים עשויים מנייר אורז (וואשי) והם שקופים וניתנים להסרה והדבקה מחדש בקלות. וואשי טייפ יכול לעזור לסמן נושאים ותחומים ביומן, לסמן דפים חשובים, ולהיות אלמנט של התאמה אישית וקישוט.
- עיפרון לסימון מסגרות, טבלאות או קווים מפרידים לפני שמשרטטים או רושמים בעט.
- מדבקות להעשרה, עניין וקישוט. יש גם מדבקות פונקציונליות של תאריכים ושמות ימים.
יותר מחומרים, חשוב לפנות זמן וקשב כדי להתנסות ביומן החדש ולהתרגל אליו: להקדיש זמן להגדרות הראשוניות, ולנסות שימוש שוטף בו: תכנון, עדכונים, ומיגרציה של משימות.

מארז בולט ג'ורנל בסיסי אך איכותי
יומני שנה ישראליים מתחילים בדרך כלל בספטמבר, אבל השנה מתחילה בפועל "אחרי החגים" – שזה ממש עוד מעט. כדי לתת דחיפה ועידוד למי שרוצה להתחיל עם בולט ג'ורנל, ולרגל הגעת קולקציה חדשה של מחברות לויכטורם עם נייר עבה, יולטה ואני הכנו לכם מארז במבצע. אספנו ובחרנו את המארז יחד, כך שיש בו ציוד בסיסי אך איכותי ליומני בולט ג'ורנל:
- מחברת לויכטורם A5 120 גר' גריד נקודות (אפשר לבחור מתוך ארבעה צבעים): דגם חדש שלויכטורם יצרו לאור בקשות של ג'ורנליסטיות למחברות עם נייר עבה יותר.
- עט שחור דק (0.1) של ZIG: עט דק מאוד שמתאים לכתיבה במחברת גריד נקודות, לא נמרח ו(כמעט) לא עובר לצד השני של הדף.
- וואשי טייפ חלק בצבע תכלת MIZU של MT: לקישוט ולאופטימיות לשנה החדשה.
- מחזיק לעט Pen Loop של לויכטורם (בצבע של המחברת).
המארז מוצע בהנחה של 15% לקהילת בולט ג'ורנל בעברית, היום, יום ראשון 26.9.2021, ומחר – עד חצות הלילה.
- קישור לדף המארז באתר של יולטה: https://www.yooletta.com/collections/leuchtturm1917/products/happy-bullet
- קוד קופון להנחה: HappyBullet15
- מוזמנות להתרשם מעוד מחברות ויומנים של לויכטורם שהתחדשו במלאי החנות: https://www.yooletta.com/collections/leuchtturm1917
שתהיה שנה טובה ופוריה, עם יומן איכותי, אפשרי ושימושי.